Om LargenTemp

Temperaturen i Largen, uppdaterad var femte minut

LargenTemp är ett privat projekt med en egenprogrammerad server och temperaturgivare med syfte att göra temperaturen i Largen tillgänglig för alla. Det är ofta man undrar vad temperaturen är och istället för att behöva undra så finns LargenTemps hemsida, som dessutom har utökad statistik som exempelvis medeltemperatur och högsta samt lägsta värden, och ovanpå det mycket mer än så!

Vi tjänar inga pengar på att tillhandahålla tjänsten. Den görs för badgästernas skull.

Om vår temperaturgivare

Vår temperaturgivare sitter i sjön på en plats där värdena inte kan påverkas av att badgäster värmer upp vattnet. Noggrannheten på mätningarna är +/- 0.5 grader och värdena som visas på sidan är avrundade till en decimal. Texten "Senast uppdaterad för [tid] sedan" talar om när värdet mättes upp. Givetvis står temperaturgivaren emot väder och vind och är igång så länge det finns täckning. Skulle den tillfälligt försvinna kommer temperaturgivaren skicka värden så fort täckningen kommer tillbaka. Självklart rapporterar vår temperaturgivare endast data och har ingen yttre åverkan.

Det interna batteriet i vår temperaturgivare laddas delvis upp med solenergi för miljöns skull.

Givaren mäter och skickar nya värden var femte minut dygnet runt.

2020 har prestandan och tillförlitligheten på givaren förbättrats för att motverka dataluckor.

Snabbfakta om vår temperaturgivare

Använd LargenTemps data

Är du sugen på att använda LargenTemps temperaturdata i dina projekt? Kolla in vårt öppna API och funktionen att exportera data (nytt för 2020).

Om du är intressad av mer datapunkter, diagram eller liknande, kontakta oss, så kan vi se vad vi kan göra!

Kort historik

2019 var det första året då LargenTemp hade en publik hemsida som visade temperaturdata och grundläggande statistik som exempelvis medeltemperatur för dagen.

2020 är LargenTemps andra år. Hemsidan och temperaturgivaren har detta år fått en uppdatering för att fixa några av de små problem som förekom under 2019. Dessutom lades mycket mer statisik till för den som är intresserad. LargenTemp kan nu även skapa diagram och exportera data.

Kontakt

 

Du kan kontakta LargenTemp via vår e-post largentemp@gmail.com. Hit kan du skicka buggrapporter, allmänna frågor, ja allt som rör LargenTemp.